Κάθε συνεδρία της Κλινικής Ψυχοθεραπείας διαρκεί μιάμιση ώρα και περιλαμβάνει δυο μέρη: Την ύπνωση και τη θεραπεία.

ΥΠΝΩΣΗ

Η ύπνωση είναι μια κατάσταση που θυμίζει το στάδιο ακριβώς πριν τον ύπνο μέσα στην οποία ο θεραπευόμενος χαλαρώνει νοητικά και σωματικά και ταυτόχρονα εστιάζει επιλεκτικά την προσοχή του. Διατηρώντας στο ακέραιο τη συνείδηση του εξωτερικού περιβάλλοντος και έχοντας απόλυτο έλεγχο του εαυτού του, μπορεί και εισάγεται στο υποσυνείδητο, παρακάμπτοντας το συνειδητό. Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, οι πιο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευχάριστη ψυχική και σωματική χαλάρωση.

Κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης παράγονται ενδορφίνες που ευεργετούν την ανθρώπινη υγεία. Όταν η θεραπεία ολοκληρώνεται, ο θεραπευόμενος επανέρχεται πλήρως και τις περισσότερες φορές αισθάνεται ενέργεια και ευεξία  σαν να έχει ξυπνήσει  από έναν αναζωογονητικό ύπνο.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ταυτότητάς του και του χώρου που βρίσκεται, ο θεραπευόμενος νιώθει μια μυϊκή ατονία στα χέρια και τα πόδια, μια αίσθηση ευχάριστης θερμοκρασίας, βαθιά χαλάρωση και αργή αναπνοή.  Στο σύνολό τους αυτά, επιτρέπουν στο νου να αποσπαστεί από όσα τον απασχολούν και όσα συμβαίνουν στο γύρω περιβάλλον και να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Η επιλεκτική αυτή, θα λέγαμε, εστίαση της προσοχής μοιάζει με την αίσθηση που βιώνει κανείς όταν παρακολουθεί μια ταινία και προσηλώνεται στο σενάριο χωρίς να του αποσπά την προσοχή οτιδήποτε έξω από αυτό. Η απόλυτη συγκέντρωση σε εσωτερικά ερεθίσματα βοηθά τον θεραπευόμενο να φτάνει σε εμπειρίες, σκέψεις και εικόνες χρησιμοποιώντας τη δύναμη του υποσυνείδητου.

Η πρόσβαση στο υποσυνείδητο  μέσω της Κλινικής Υπνοθεραπείας επιτρέπει την επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων και την απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων. Κατά τη διάρκειά της, ο θεραπευόμενος έρχεται σε επαφή με ασυνείδητα μοτίβα σκέψης και ασυνείδητες συμπεριφορές ανοίγοντας το δρόμο για την  διαπραγμάτευση θεμάτων που το συνειδητό κομμάτι αδυνατεί να πραγματοποιήσει.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Κλινική Υπνοθεραπεία επιλέγεται μετά από την πρώτη συνάντηση γνωριμίας στο Ας μιλήσουμε και πάντα ανάλογα με το στόχο και τις ανάγκες του θεραπευόμενου.