Ας συστηθούμε...

Το πρώτο βήμα που θα μας επιτρέψει να μιλήσουμε είναι να σας συστηθώ.

Ονομάζομαι Έλενα Κούστα και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Εξελικτική Ψυχολογία.

Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ in Counseling) στο τμήμα της Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας, από όπου αποφοίτησα με άριστα.

Εργάστηκα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε Οργανισμούς της Μ. Βρετανίας και στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.

Μετεκπαιδεύτηκα στις Ανεπτυγμένες Τεχνικές Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας αποκτώντας  Μεταπτυχιακό τίτλο (PGCert in Advanced Counseling Practice).

Έχω συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο του Nottingham στη διεξαγωγή ερευνών για την αποτελεσματικότητα της Προσωποκεντρικής Θεραπείας.

Εργαζόμενη στο IAPT (Improving Access to Psychological Therapies) απέκτησα ειδική εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της Κατάθλιψης (Counseling for Depression) στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Εκπαιδεύτηκα στο Transformations School of Clinical Hypnosis στην Κλινική Υπνοθεραπεία και στο Mind Coaching από όπου απέκτησα και ειδίκευση στην Διακοπή του Καπνίσματος.

Είμαι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ψυχολόγων (ΣΕΨ), του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) και του Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP).

Εργάζομαι στην Κέρκυρα, όπου δημιούργησα το Ας μιλήσουμε, ασκώντας την ιδιότητά μου ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Κλινική Υπνοθεραπεύτρια.

Ως μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην μέθοδο της τραυματοθεραπείας EMDR.